Zakelijk Frans of Frans en Frans in Brugge

Zakelijk Frans of Frans en Frans in Brugge

“Ken jij Frans?” Ca va, je me débrouille. Je kan jezelf voorstellen, praten over het weer en de familie, de geneugten en de ellendes van het leven, je hotelletje in de Provence boeken, genieten van een stukje Simenon, van la vie en rose. Lukt best en al steekt er al eens een foutje in, je begrijpt waarover het gaat of je krijgt wat je vroeg.

“Ken jij Frans?” vraagt de interviewer tijdens je sollicitatiegesprek. Ca va, je sais me débrouiller. Maar Frans in de bedrijfs- en zakenwereld lijkt plots een ander(e) Frans dan wat je tijdens je middelbare studies leerde. Productfiches en handleidingen kan je nog op eigen tempo doornemen. Maar krijg je geen klamme handjes als een Franstalige klant opbelt en een verduidelijking wil van de berekeningen op zijn laatste factuur. Jongleren met Franse cijfers, lukt dat een beetje? Als hij maar niet begint te klagen of te zagen, of erger nog in “une colère noire” schiet omdat je hem 500 euro te veel aanrekende. Et alors? Je kan hem maar beter een email sturen met verontschuldigingen. Moet je hierover niet eerst verslag uitbrengen aan je Nederlandsonkundige baas. Vraagt die je op de koop toe een presentatie te geven over hoe dergelijke fouten in de toekomst te vermijden.

Hebben we problemen met bovenvermeld(e) Frans, kiezen we gemakkelijk voor een bijscholing of een avondcursus Frans. Je algemene kennis van het Frans bijspijkeren, kan nooit kwaad. Maar waarom niet meteen kiezen voor datgene dat je nooit of nauwelijks leerde: zakelijk Frans. In september herneemt SNT, het Brugs centrum voor Volwassenenonderwijs, zijn intensieve cursus zakelijk Frans. In deze tweedelige cursus gebaseerd op authentiek taalmateriaal leer je zakelijke telefoongesprekken voeren, e-mails schrijven, klachten begrijpen en formuleren, seminaries organiseren, vergaderingen bijwonen en verslag uitbrengen. In deel 2 gaat de Franse conversatie over balansen, het analyseren van productieprocessen en aan online verkoop doen. Hoofddoel is het efficiënt leren communiceren in het zakelijk Frans. Werken in een internationaal bedrijf, een job in Brussel, vertegenwoordiger in een Franstalige regio, student in een economische of handelsrichting, … dit is de Frans die je zoekt.

De SNT-cursus zakelijk Frans is deels contactonderwijs, deels afstandsonderwijs. Tijdens de contactlessen leer je vooral het gesproken zakelijk Frans, in de afstandslessen, die je thuis afwerkt, leer je hoofdzakelijk de schriftelijke vaardigheden.

Meer info zakelijk Frans.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies