Speculoosbrood

Zelf een speculoosbrood bakken met een SNT recept.

Sinterklaas tijd ......

2 eieren - 3 el gesmolten boter  of olie - 450 g broodmeel - 1 tl gemalen kaneel - 150 g gemalen speculaas - 7 g gedroogde gist of 14 g verse gist - 2,5  dl melk

Afwerking: amandelschilfers en melk

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Doe alle ingrediënten voor het brood samen en kneed met KitchenAid van de SNT.
  • Kneed tot een homogene massa.
  • Vet een bakvorm in en leg het deeg erin, bestrooi met amandelschilfers en dek af met een schone theedoek.
  • Laat 60 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  • Bak het brood 30 minuten.
  • Haal het brood uit de vorm, bestrijk met melk om een glanzende zachte korst te verkrijgen. Laat afkoelen.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies