SketchUp 2016 voor Mac en Windows

Veelgebruikt 3D programma om 3D ontwerpen te maken. SketchUp 2016 heeft verbeterde cloud-opties (Trimble Connect)

SketchUp (nog door velen gekend als ‘Google SketchUp’, maar in 2012 overgenomen door Trimble)  is een veel gebruikt 3D programma om 3D ontwerpen te maken. Dit kan gaan van een klein gebruiksvoorwerp, een meubel, het interieur van een ruimte tot een volledige woning of zelfs landschapsplanning.

Ook in de bedrijven wordt SketchUp gebruikt. In de architectuur, maar ook in de design- en game-industrie kan men zo op een snelle manier iets in 3D presenteren, zelfs al in een heel vroeg stadium van een ingewikkeld project. Deze modellen kunnen dan worden opgeslagen en eventueel in een ander 3D programma geladen worden om verder te animeren.

Het programma SketchUp is simpel, intuïtief en toegankelijk voor iedereen.

De nieuwste versie van SketchUp 2016 heeft verbeterde cloud-opties (Trimble Connect) en sommige tools zijn nog intuïtiever dan ze al waren.  SketchUp 2016 is compatibel met Mac en Windows. Het programma is beschikbaar als SketchUp Make en SketchUp Pro. De Pro-versie bevat iets meer functies en is voor commercieel gebruik. SketchUp Make is de gratis versie.

SketchUp 2016 bevat een vernieuwde materialenbibliotheek met eigentijdse, moderne texturen om het ontworpen model nog realistischer te presenteren.  Ook de 3D Warehouse (online, gratis bibliotheek met duizenden te downloaden 3D-modellen) geeft ons nu de mogelijkheid om modellen opnieuw te laden.

SNT Brugge biedt enkele cursussen aan die kunnen helpen om SketchUp te leren kennen of om het programma beter te gebruiken:

Cursusaanbod

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies