Programmeren in Excel

Waarom een cursus Excel Programmeren deel 1

Bent u ooit ellenlang bezig geweest met het organiseren, verwerken en opmaken van gegevens in een Excel-werkblad, terwijl dit veel sneller zou moeten kunnen?  Het gebruik van macro’s kan je hier van dienst zijn.

  • via het gebruik van macro’s kan je veel taken, die je regelmatig moet herhalen, vlug en foutloos uitvoeren.
  • door gebruik van macro’s bespaar je enorm veel tijd
  • het maken en gebruiken van macro’s is eenvoudiger dan je zou denken.
  •  Excel-macro’s zijn gebruiksvriendelijk, krachtig en eenvoudig aan te passen.

Wat is een macro?

Een macro is een reeks opdrachten die je met één muisklik kunt toepassen. Met macro’s kan je vrijwel alle taken die je in Excel uitvoert, automatiseren en zelfs dingen doen waarvan je niet wist dat deze mogelijk waren. Je kan via macro’s nieuwe functies aan Excel toevoegen.

Een macro is programmacode, maar je hoeft geen ontwikkelaar of programmeur te zijn om hiervan gebruik te maken. De macro’s zijn geschreven in de taal Microsoft Visual Basic for Applications, die meestal VBA wordt genoemd.  De meeste macro's die je in Excel wenst te gebruiken, kan je opnemen. Tijdens de opname van de macro wordt iedere handeling die je in Excel uitvoert automatisch omgezet in de bijhorende VBA-code.

In de cursus Excel Programmeren deel 1 leer je macro’s opnemen. Achteraf passen we de opgenomen VBA-code aan om de opgenomen macro te optimaliseren. Kennis van een programmeertaal is geen noodzaak om aan deze cursus deel te nemen.

Cursusaanbod Excel programmeren 1-3

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies