Mediterrane pasta

Mediterrane pasta

Mediterrane pasta

300 g pasta, of risotto of Griekse pasta – 1 sjalot – olijfolie – 2 teentjes look – 2 tomaten – 5 draadjes saffraan – 1 rode paprika – 1 lep fijngesnipperde dragon

Garnituur: 20 mosselen – inktvis en garnituur  -  scampi  of gamba's -1 bosje pijpajuin

Scampi marineren in olijfolie -  kerriepoeder -  paprikapoeder en piment d’ espelette

  • Marineer de scampi in de kruiden
  • Kook de mosselen op hoog vuur en haal ze uit de schelp (vang vocht op)
  • Snipper de lente ui fijn
  • Reinig de inktvis, spoel grondig en haal grondig de onreinheden eruit
  • Snijd de pijlinktvis in fijne ringen en bak 1 minuut. (langer wordt taai)
  • Scampi, kruiden en kort bakken
  • Versnipper de sjalot
  • Snijd de tomaten en paprika in brunoise
  • Stoof de sjalot aan in olijfolie samen met de look
  • Voeg de paprika toe en stoof lichtjes mee
  • Voeg de tomaat, en dragon toe
  • Zet alles onder met de visfumet en breng aan de kook
  • Doe er de pasta bij samen met de saffraan
  • Laat de pasta het vocht absorberen
  • Laat de pasta lichtjes aankorsten
  • Voeg als laatste de lente-uitjes garnituur toe en laat nog even mee warmen
  • Breng er de gebakken scampi of verse gamba’s bovenop
  • Naar keus de andere vissoorten.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies