Humus met geroosterd pompoen en koriander

Humus met geroosterd pompoen en koriander

Humus met geroosterde pompoen en koriander

8 personen: 300 g hokkaidopompoen (uivormige pompoen met feloranje vruchtvlees) - 400 g kikkererwten in blik, uitgelekt - 1 teen knoflook - 2 el tahin (sesampasta) - 4 el olijfolie - sap van ½ citroen - 1 bosje koriander - peper en zout

Naar keus rauwe groenten of crackers of broodstengels

-       Verwarm de oven voor op 190 °C.

-       Schil de pompoen en schraap er de pitten uit.

-       Snijd in stukken en bak 20 à 30 minuten in de oven.

-       Pureer de pompoen nadien met de resterende ingrediënten en kruid naar smaak met peper en zout.

-       Laat afkoelen tot kamertemperatuur en serveer met rauwkost, broodstengels, e.d.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies