Haverbroodjes

Haverbroodjes bakken met een recept van SNT Brugge

Haverbroodjes

20 stuks - 45 min - 1 ½ uur rijzen

 

500 ml melk - 60 g havervlokken - 50 g verse gist - 2 à 3 el honing - 1 ei -

750 g witte bloem - 40 g ongezouten boter - ½ kl zout

 

-       Verwarm de melk en roer er de havervlokken door.

-       Verbrokkel de verse gist en roer los met een beetje warme melk.

-       Doe samen met de rest van de melk, de honing en het ei in de mengkom van de keukenrobot en kneed goed los.

-       Zeef de bloem voeg beetje bij beetje toe aan het deeg.

-       Verdeel de boter in blokjes en voeg samen met het zout toe.

-       Kneed tot een glad en elastisch deeg.

-       Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats (40 °C).

-       Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en maak er balletjes van.

-       Druk ze lichtjes plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

-       Prik er met een vork enkele gaatjes in, dek af en laat ze nog 30 minuten rijzen.

 

-       Verwarm intussen de oven op 220 °C.

-       Bak de broodjes 10 minuten in de oven.

-       Laat afkoelen op een rooster.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies