Halloween - Pompoenbroodjes met pijnboompitten en gekonfijte sinaasappel

Een snt-Brugge recept

Pompoenbroodjes met pijnboompitten en gekonfijte sinaasappel

12 stuks: 700 g kastanjepompoen - 40 g boter - 1 tl zout - 40 g lichtbruine suiker -geraspte schil van 1 clementine - 15 g verse gist of 7 g droge gist - 1 el warm water -

350 g wit broodmeel - 1 tl gemalen Jamaicapeper (of speculaaskruiden) - 75 g pijnboompitten - 50 g gekonfijte sinaasappelschil - 1 el fijngehakte rozemarijn - 1 ei, om te bestrijken

Pompoen

-       Schil en ontpit de pompoen.

-       Snij het vruchtvlees in blokjes en weeg er 400 g van.

-       Stoom deze gaar en pureer in een foodprocessor met de boter, het zout, de suiker en geraspt sinaasappelschil. Laat afkoelen tot lauw.

Deeg

-       Verkruimel de gist in het warme water.

-       Meng het broodmeel met de Jamaicapeper[1] in een grote kom.

-       Maak een kuiltje in het midden en voeg de pompoenpuree en gist toe.

-       Kneed tot zacht deeg; voeg eventueel een eetlepel lauw water of broodmeel toe.

-       Laat 1 uur afgedekt rusten op kamertemperatuur.

-       Draai het deeg uit en kneed er de pijnboompitten, geconfijte sinaasappelschil en rozemarijn onder.

Verdeel het deeg in 12 porties en rol deze tot bolletjes. Laat nogmaals 30 minuten rijzen.

-       Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de broodjes 15 à 20 minuten.

 


[1] Piment, lontai, is een plant en specerij uit Midden-Amerika en West-Indië. Piment is ook wel bekend onder de naam Jamaicapeper, pimentbes, allspice of nagelpeper. De zaden worden gebruikt in gedroogde vorm, eventueel gemalen.

 

 

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies