Gebakken watermeloen

Zomer recept met gebakken watermeloen van SNT Brugge

Gebakken watermeloen met feta tomaat en basilicum

1 kleine rijpe watermeloen – 4 Roma tomaten – 200 g fetakaas – 1 citroen – extra vierge olijfolie – zwarte peper van de molen – zeezout – 3 takjes verse basilicum

gebakken watermeloen met feta

  • Snijd de watermeloen in 8 stukken van ongeveer 3 cm dik en 6 op 4 groot
  • Steek ronde of rechthoekige plakken uit de schijven watermeloen en bestrooi lichtjes met zout. om het water te ontrekken. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Houd het overige vruchtvlees apart.
  • Pel de tomaten  met een tomatenschiller (dunschiller met getand mesje)
  • Snijd de tomaten in fijne  stukken, besprenkel ze lichtjes met olijfolie en bak in een pan, haal de tomaten er uit en bak hierin de schijven watermeloen op een hevig vuur aan beide zijden tot de suiker in de watermeloen begint te karamelliseren.
  • Kruid de watermeloen schijfjes flink met peper van de molen en schik ze op de borden. Lepel er wat van de tomatenblokjes op en verkruimel de fetakaas erover, werk af met vers geplukte basilicumblaadjes
  • Overgiet met extra vierge olijfolie en draai er nog wat zwarte peper over.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies