Afternoon tea in cursus bakken Brugge

Afternoon tea in cursus bakken Brugge

Afternoon tea (Nederlandse spelling: afternoontea) is een lichte maaltijd die tussen 15.00 en 17.00 uur wordt gegeten in Engeland. In het Verenigd Koninkrijk wordt de aangeklede thee een cream tea of high tea genoemd. Men serveert daarbij zoete en hartige gerechten.

Afternoon tea is een veel luchtiger gebeuren, ontstaan in het midden van de vorige eeuw (19e eeuw). Hertogin Anna Bedford nam in 1840 het initiatief. De lunch werd in die dagen vroeger geserveerd en het diner veel later.

High tea: op het platte land in het noorden van Engeland en in Schotland wordt deze maaltijd high tea of meat tea genoemd. High tea mag niet worden verward met de veel luchtigere afternoon tea. High tea is een degelijke maaltijd die om ongeveer zes uur gegeten wordt.

  • Cucumber sandwiches, zeer dun gesneden wittebrood met dito komkommer
  • Sandwiches met dun gesneden zalm
  • Sandwiches met waterkers, peper en citroensap
  • Vispastei
  • Ham
  • Eieren
  • Scones een zoet pasteideeg, met clotted cream en jam
  • Victoria sponge (heel luchtige cake)
  • Battenberg cake (ruitencake met amandelen en botercotting)
  • Fruit cake
  • Spice cake (kruiden)
  • Dundee cake (Schotse cake, kruiden, amandelen, cognac, rozijnen)
  • Plaatselijke delicatessen
  • Koekjes

Om ruimte te sparen is het gebruikelijk om de etenswaren op een étagère te serveren. Alleen in de meest exclusieve restaurants wordt men ook aan tafel bediend. Hotels in Engeland hebben voor de verwende gast nu ook de champagne cream tea geïntroduceerd.

In les 4 van de cursus hobbykok bakken leer je de belangrijkste onderdelen van de afternoon tea en high klaarmaken. Diverse sandwiches, diverse soorten scones, Mimi's spice cake ...

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies