Voordracht topfotograaf Jimmy Kets

18/09/2012

 Jimmy Kets topfotograaf bij "De Morgen" en "De Standaard".

19/12/2012 van 20.00 tot 22.00 uur in de Magdalenazaal in Brugge

Op woensdag 19 december komt topfotograaf Jimmy Kets op uitnodiging van SNT, het Brugs centrum voor volwassenenonderwijs, voor een voordracht naar de Magdalenazaal.

Jimmy Kets is één van de meest getalenteerde en veelzijdige Belgische fotografen. Hij begon als persfotograaf voor de krant De Morgen maar werkt nu voor de Standaard. Zijn foto’s verschijnen ook in de Volkskrant, NRC Handelsblad, The Guardian, Knack, HUMO en Trends. Hij sleepte hij al verschillende prijzen in de wacht. Tweemaal de Nikon Promising Young Photographer Award, tweemaal de Sabam Award voor de beste humoristische persfoto en de Canvas Award voor Blond Hair in “The Movie of My Life”.

Naast fototentoonstellingen in o.a. het FotoMuseum in Antwerpen en het Flanders Center in Osaka, Japan, publiceerde Kets twee fotoboeken: 'Brightside' en '“Volkscafés – vrouwentongen & mannenpraat'.

Ondertussen maakt Jimmy Kets af en toe korte filmpjes zoals de bewegende foto’s bij Woestijnviszender Vier voor de programa-overgangen.

In zijn werk daagt Jimmy Kets de traditionele regels van de fotografie uit en doet ons fotografie en fotograferen op een totaal andere manier bekijken. Hij maakt grappige en genante beelden zonder de waardigheid van het onderwerp te verliezen. Daartoe fotografeert hij vaak ‘plekken waar maskers afvallen en mensen zich bloot leggen, ontdaan van alle franjes.’ Zelf formuleerde hij het als volgt voor één van zijn reportages: “Ik gebruik altijd heel fel flitslicht, een uitstekend hulpmiddel om iets van zijn glamour te ontdoen. En in de kadrage mijd ik zoveel mogelijk gezichten. Die zijn te bepalend, ze leiden te veel af van de essentie.”

19/12/2012 van 20.00 tot 22.00 uur in de Magdalenazaal in Brugge. Toegangskaarten (€ 5) via het SNT-secretariaat 050/33.76.69, www.snt.be

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies