NT2 praatcafé op vrijdagavond 14 juni 18u45 Arsenaalstraat

20/05/2013

Praatcafés voor zij die Nederlands leren. SNT is niet aan zijn proefstuk toe want in november organiseerden Linda, Nele, Jeroen en Leen al een praatavond, met groot succes. Zowel onze cursisten als de vrijwilligers waren heel enthousiast en regelmatig kregen zij van de beide groepen de vraag naar een vervolg.
Er komen een 30 ( jazeker, dertig) moedertaalsprekers want men wil de cursisten graag een één- op- één gesprek aanbieden.  

Misschien hebben jullie wel zin om aan ons praatcafé deel te nemen en kennis te maken met enkele cursisten NT2? Wij zouden dat in elk geval zeer waarderen. Zou je graag weten welke kruiden Kumar gebruikt voor zijn Indische kip? Of waarom de mama van Cesar zegt dat hij niet meer naar Columbia mag terugkeren? Hoe Arlene haar man heeft leren kennen? Ben je geïnteresseerd in andere culturen en mensen? Zou je zelf graag iets vertellen over Brugge of over jezelf? Kom dan zeker naar ons praatcafé.

Hoe ziet de avond eruit?

De moedertaalsprekers worden verwacht om 18u45 in de Arsenaalstraat 4 en collega Nele zal een woordje uitleg geven.

Om 19u beginnen de gesprekjes. Zowel de moedertaalsprekers Nederlands als de cursisten Nederlands krijgen een blad met opdrachten en vragen zodat het gesprek vlot verloopt. De cursisten schuiven twee keer door. Uit ervaring weten we dat luisteren naar anderstaligen net zo lastig kan zijn als Nederlands spreken voor onze cursisten. Daarom voorzien we water tijdens de gesprekken. Rond 20.45 is het tijd voor een lekker drankje en een laatste babbeltje. Om 21u ronden we af.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies