De laatste les van Katrien en Jo

04/04/2014


8 mei was voor lerares Katrien D. en leraar Jo L. al even spannend als hun allereerste lesdag. Het was namelijk hun allerlaatste lesdag, niet alleen van het schooljaar, maar van hun professionele carrière. Adjunct An en directeur Dirk verrasten hen in hun laatste les met een cadeautje. Een uitgebreide afscheidsviering met het voltallige SNT personeelsteam volgt later.

Naast gedreven lerares Frans in de lagere jaren was Katrien de voorbije 15 jaar de bezielster van de reizen met de afdeling Frans. Ze nam ook meerdere keren het personeelsteam op sleeptouw naar Frankrijk, laatst nog vorig naar de Champagnestreek.


Jo had toen hij afstudeerde wellicht nooit gedacht als leerkracht Spaans af te zwaaien. Van opleiding was hij germanist. En ook al gaf hij tot het einde Engels en Nederlands aan het LTI in Oedelem, zijn liefde ging toch uit naar de Spaanse taal. Een taal die hij had leren kennen door een verblijf in het buitenland. Voor Jo was het echter meer dan enkel taal, het was ook cultuur. Geregeld trok hij erop uit met cursisten naar diverse tentoonstellingen en voorstellingen. Hij was ook een van de grote bezielers van het SNT-filmfestival.

Bedankt collega's voor de vele jaren gedreven inzet voor SNT en zijn cursisten.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies