Cursussen computergebruik voor senioren

22/08/2013

Computergebruik voor senioren

SNT denkt aan de senioren! Wij bieden een driedelige cursus computergebruik, speciaal op hun maat en hun tempo. De cursus bestaat uit 3 delen. Voor het eerste deel mag je een totale computeranalfabeet zijn. Geen vrees, de leerkracht is geduldig en zal blijven herhalen tot je de basishandelingen onder de knie hebt.

Computergebruik voor senioren deel 1 onder Windows

De cursus Computergebruik voor senioren deel 1 onder Windows is een cursus Windows voor senioren beginners. Je leert op een vlotte manier werken met je Windows computer. Je leert werken met Windows 7 en/of Windows 8. Er wordt ruim aandacht gespendeerd aan het maken en organiseren van bestanden en mappen met Windows Verkenner. Je leert een tekstje typen met het toepassingspakket WordPad dat gratis meegeleverd wordt met Windows 7 of Windows 8.  Deze tekst leer je schikken en verder aanpassen tot je er zelf tevreden over bent.  De tekst wordt bewaard (opgeslagen) op de computer zodat je er later verder kan aan werken of wijzigen. Het eindresultaat wordt een afdruk op papier.
Bovendien leer je in deze cursus computergebruik voor senioren deel 1 vlot en efficiënt surfen en e-mailen. Je leert met Internet Explorer of Mozilla Firefox surfen en zoeken op het internet, zodat je na het volgen van de cursus Computergebruik voor senioren deel 1 de weg vindt op het internet.  Je leert e-mails versturen, ontvangen, beantwoorden en beheren.

Computergebruik voor senioren deel 2 onder Windows

We hebben speciaal aandacht voor jouw noden en interesses, zoals reizen, homebanking, het gebruik van Google en het opzoeken op het internet. Via Google maps en streetview kan je nagaan waar je hotel in de Ardennen of het leuke vakantiehuisje aan zee zich bevindt, en hoe het er zal uitzien.  Samen met de leerkracht ga je virtueel op reis en leer je hoe je een hotel of vliegtuigticket moet boeken.  En na de reis kan je de foto’s overzetten (downloaden) op de computer of instellen als bureaublad zodat je bij elke computeropstart kan nagenieten van je heerlijke reis.
Is je zoon of dochter ver weg in het buitenland en wil je torenhoge telefoonrekeningen vermijden, in de cursus Computergebruik voor senioren deel 2 (onder Windows) leer je telefoneren (met beeld erbij)  via het internet met het programma Skype. Op die manier kan je gratis bellen zoveel en zolang je wil.

Computergebruik voor senioren deel 3 onder Windows

De cursus Computergebruik voor senioren deel 3 (onder Windows) is een cursus voor gevorderden.  Je kent de computer en internet al beter maar je wil je verder specialiseren.  In de cursus Computergebruik voor senioren deel 3 (onder Windows) leer je de o.a. goedkoopste energieleverancier zoeken zodat je geen euro te veel betaalt.  Daarvoor wordt gebruik gemaakt van VREG (De Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt).
Zit je met vragen over het gebruik van Tax-on-Web, of over het gebruik van Eid (elektronische identiteit), het installeren en de Eid-toepassingen? In onze cursus Computergebruik voor senioren deel 3 (onder Windows) krijg je een antwoord op al deze vragen.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies